joi, 10 martie 2011

Atentie la hack-uri!

Dragi Vizitatori

Acest mesaj vrea sa atraga atentia asupra dumneavoastra in legatura cu fisierele de tip MALWARE care pot sa isi faca prezenta pe forum, sub mai multe forme:
diverse cheat-uri pentru joc, diverse fisiere pentru a fi atribuite unui server de joc s.a.m.d, insa, in majoritatea cazurilor toate acestea se dovedesc a fi fisiere de tip MALWARE si facand un numar masiv de victime care sunt chiar utilizatorii acestor programe (accesandu-le).

Ce putem intelege prin malware?
Este un software rau intentionat, adesea numit malware.
Aici puteti afla informatii ajutatoare.
O scurta descriere, din care puteti intelege un lucru concret: MALWARE = iStealer, Keylogger - in general, astfel de infectii. Un keylogger, respectiv iStealer va poate fura orice date introduse de dumneavoastra in orice structura login. Inclusiv card bancar, cont paypal, cont site, forum, inclusiv si datele de logare de la Skype, Yahoo! Messenger si orice altceva care se incadreaza in aceasta categorie.
Acest 'malware' incepe a-si "face de cap" dupa executarea executabilul de catre dumneavoastra, poate fi in calculatorul dvs, odata ne executat el nu va poate face nimic, odata executat va poate face tot ce am specificat mai sus.

Cum ne putem feri de malware?
Pe langa anti-virus-urile care deseori nu detecteaza acest malware, deoarece hackerii din ziua de azi stiu sa configureze un astfel de software incat nici un anti-viurs sa nu il poata detecta, va pot oferi o metoda care functioneaza, aplicand-o fiecare persoana atunci cand este nevoie.

Dupa descarcarea unui fisier de pe orice site (inclusiv 4metin, softpedia si altele), scanati fisiierul in cauza cu http://www.virustotal.com , dupa procesul de scanare, va v-a afisa un raport pentru acel fisier, raport dat de jdemii de anti-virusuri de inalta performanta in domeniul acesta. Daca in acest raport, in dreptul unui anti-virus apare o linie in care scrie ca este malware sau alt virus, inseamna ca acel fisier este infectat. Daca apare o liniutza "-" in dreptul tuturor anti-virusurilor care au facut scanarea, inseamna ca acel fisier nu este infectat. Asta a fost tot.

Si intr-un final, vreau sa va zic cateva lucruri in legatura cu programele ajutatoare (cheat-uri) pentru jocul MMORPG Metin2.
NU EXISTA NICI UN PROGRAM CARE OFERA UN PLUS DE EXPERIENTA PE SERVERUL X;
NU EXISTA NICI UN PROGRAM CARE OFERA INTR-UN MOD SAU ALTUL BANI PE SERVERUL X;
IN MAJORITATEA CAZURILOR (90%) TOATE PROGRAMELE DE CARE SE CONSTATA CA SUNT CHEAT-URI FUNCTIONALE, ELE DEFAPT SUNT TIPUL DE MALWARE DISCUTAT MAI SUS. Feriti-va! Protejeati-va intimitatea datelor!


O zi buna in continuare,
Multumim 4metin pentru text.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu